Antonio Chavarrías va fer a l’Imperial una classe de cinema en el col·loqui posterior a la seva pel·lícula Les vides de Cèlia, que havia estat seguida per un públic que va tornar a omplir l’Imperial. Aquesta projecció s’emmarcava dins dels actes del Dia Internacional contra la Violència de Gènere. El director i productor va explicar que la complexitat de produir una pel·lícula va molt més enllà de buscar finançament, que cal decidir tota la planificació del rodatge. A Les vides de Cèlia, per exemple, es posa l’equip a disposició dels actors i no al contrari, i això incideix en totes les decisions de la filmació.

El VIII Cicle de Cinema Català es tancarà el dimarts 27, a les 19.30 h, a l’Auditori de l’Obra Social Caixa Sabadell, amb un acte inèdit en el qual conflueixen cinema i dansa. Aquest acte destaca la importància del cinema en la recuperació de costums i tradicions que d’una altra manera caurien en l’oblit. La historiadora Ana Fernández ens presentarà el cinema etnogràfic del pioner Agustí Fabra i l’Esbart Sabadell Dansaire interpretarà, cent anys després, algunes de les danses que haurem vist a la pantalla uns moments abans.

El VIII Cicle de Cinema Català està organitzat pel Centre de Normalització Lingüística de Sabadell, compta amb el patrocini de l’Obra Social Caixa Sabadell, de l’Ajuntament de Sabadell i de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, i amb el suport de la Diputació de Barcelona. Hi col·laboren Canal Català Vallès, Diari de Sabadell, Establiments Viena, Asabadell+, Plataforma per la Llengua, Ràdio Flaixbac, Ràdio Sabadell 94.6, Òmnium Cultural de Sabadell i Vilaweb.